Januari 2021

Hej på er alla där ute

 

 

De nya året har kommit och de kan verkligen bara bli bättre än året som vart. Här hemma hos mig ligger snön vit och tjock på marken . Trädens kvistar hänger tung ner av den tjocka snön och på gränsen att gå av.   Jag har hjälp mina vinbärsbuskar och prydnadsbuskarna av med det tunga täcket av snö. Känslan av att gå i den tjock snön och rädda buskarna från att gå av eller bara bli platta mot marken är som en början på våren . När jag går här och myser så HJÄLP växthusen har så tungt och tjockt lager av snö på taket .Så de blir till att ta sig dit och försiktigt få av all snö utan att tak skivorna går sönder . En skiva har dock redan tryckts ur sin skena på ena sidan . Får gå in i växthuset och försöka få den på plats igen . Så där hoppas de nu håller tills våren kommer och jag kan få hjälp med den . Ändas fåglarnas kvitter hörs. Fågelbordet är på fyllt med foder och de är full aktivitet där . Ekorrarna kommer varje dag och äter dom också . En liten familj på 3 stycken . Sånt underhåll att sitta med kaffet vid köksbordet och titta ut genom fönstret och se dessa tre ekorrar tjuvas vid fågelbordet  .De är tydligen bara en ekorre i taget som kan äta  Tur ordning hos den lilla familjen.

 

 

 

 

 

 

 

Äntligen är de dax att ta fram frökatalogen beställa och fylla på med nya fröer till odlingen. Jag har redan sett över dom gamla fröerna. Vilka som de behöver fylla på med och vilka som de är helt slut av  . Några sorter ska jag sätta i helgen för att dom ska hinna gro och växa till sig. Innan utplantering i växthus i vår när de tillåts av vädret . Också en fantastisk tid att sitta med te koppen och planera vart och hur sådden ska bli. Vilken odlingsbänk ska jag ha den  grödan i år  Och att se över vad som ska göras i trädgården.

 

 

 

 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *