Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Färga hår

Det är kul med ombyte

Att färga sitt hår innebär alltid att hårstråna blir skadade. Och det även m du färgar håret tillbaka till din naturliga hårfärg. Hårfärger innehåller väteperoxid som förändrar hårets pigment. En återuppbyggande och färgbevarande inpackning efter hårfärgningen är därför jätteviktigt för att du ska ha så fräsch hår som möjligt.

Hur ofta kan färga håret då ? Det beror på vilket resultat du vill ha och vilken hårkvalitet du har. Men det brukar rekommenderas mellan 5-8 veckor  mellan färgningarna för de som har tjockt och starkt hår. Har du tunnt och försvagad hårkvalitet borde du låta det gå 8-10 veckor innan du färgar håret igen.

 

Om du vill färga håret hemma är inte så svårt som du kanske tror. När du köpt en hårfärg ska du alltid börja med att läsa produktbeskrivningen.  Dom flesta beskriver på ett bra sätt hur man ska göra och vilken tid som gäller för färgen. Ibland kan det vara svårt att färga håret i nacken och då kan du så be någon annan hjälpa dig, Då är risken inte lika stor att du missar någon utväxt.

Innan du färgar håret ska du också tänka på vilken sorts färg du ska använda :

Permanent färg: Kan inte tvättas ur, utan växer bort.

Intensivtoning: Kallas också för semi-permanent hårfärg. Håller i cirka 20–30 tvättar.

Toning: Håller i cirka 6–8 tvättar.

Färgbomb: Hårinpackningar med pigment som antingen kan förstärka din egen hårfärg eller tillföra en tillfällig kulörexplosion. Tvättas ur gradvis och försvinner efter 1–8 tvättar.

Lämna ett svar

Till startsidan