Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Måla möbler

Det är alltid kul med lite uppfräschning

Du behöver inte vara utbildad eller vara händig för att måla om en möbel. Intresset finns och då är det bara att sätta fart. Det bästa är att använda vattenbaserad färg eller linoljefärg.

Vattenbaserad färg är enklare att mäla med. Vill du inte använda pensel så finns det speciella rollers i olika färger beroende på vad du ska måla. Om möbeln är målad tidigare räcker det med två strykningar.

Börja med att slipa möbeln lätt på den målade ytan. Tvätta sen av den med diskmedel som du har i ljummet vatten och låt det torka ordentligt. Sen är det bara att måla med den färg du vill.

Linoljefärg kräver däremot en bra pensel med svinborst ( helst ). Färgen måste sen jobbas in flera gånger. Måla i olika riktningar och låt torka mellan gångerna. Beroende på vilken färg du ska använda så behöver du måla tre till fyra gånger. Sen kan du avsluta med vaxbehandling för att skydda färgen och då kan man använda naturvax.

Lämna ett svar

Till startsidan