Skip to content
Okategoriserade

Nu har jag egna

Hur kunde dom försvinna ?

Jag kommer ihåg när jag var liten och man gick utmed en stig eller vatten så hittade man alltid en massa smultron som man trädde på ett strå och kom hem med. Ja, inte bara ett strå utan flera stycken. Och speciellt när jag åkte iväg på sommaren till min kompis land. Där fanns det hur mycket som helst. Men var har dom tagit vägen egentligen ? Det är ju inte så att nån har gått och grävt upp alla små plantor överallt.

Jag kommer inte ihåg om dom fanns att köpa i butiker som man kan göra med andra bär. Men dom finns absolut inte nu i alla fall. Så i våras när jag var ute och köpte lite blommor och annat så sålde dom just smultronplantor. Och jag köpte en lite större och satte ner i trädgården. Självklart så blev jag sur på mig själv att jag inte köpte fler plantor. Så jag åkte tillbaka och köpte 3 stycken till. Jag har nu smultron planterade i trädgården men också i en kruka och dom som sitter i trädgården är finast. Antagligen för att dom torkar lätt ur i en kruka.

Nät dom vita blommorna började visa att det skulle komma bär blev jag jätteglad. Och jag bestämde att jag ska titta varje dag tills jag får mitt allra första bär. Det första bäret kom och nu har jag ätit smultron varje dag. I början var det kanske bara en eller två stycken, men för några veckor sen kunde jag plocka två händer fulla. Och det fortsätter att komma bär varje dag.

Smultron är lätt att ta hand om och man behöver inte göra så mycket med dom. Och får dom mycket sol så växer dom till sig ordentligt, men man kan också ha dom på skugga ställen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *