Skip to content
Okategoriserade

När allt känns så där bra

När man bara vill hoppa och tjoa

Kan inte du få en sån där känsla ibland att du bara vill hoppa, sjunga eller tjoa riktigt högt ? När man är på bra humör och någonting har gått precis som du tänkt. Eller att du bara är på ett super bra humör och vill visa det eller få ventilera ut dina känslor.

Det finns ett hormon som heter endorfin. Och när du är glad eller kär så släpps dopamin ut i din hjärna som sedan släpper ut endorfinet i blodet. Det gör också så att du blir mindre stressad och stärker ditt immunförsvar. Kroppen är rätt fantastisk på det sättet. Endorfin släpps också ut när du motionerar eller har en “mysig” stund med din partner på något sätt.

Så vill du ha mer endorfin så ska du ut och motionera eller träna. Bra musik som får dig att slappna av, vara ute i solen, skratta eller ät lite starkare mat kan också trigga igång endorfinet. Så egentligen är det inte så svårt att må bättre om vi verkligen vill.

Det finns en hel del människor som får höstdepression och jag kan tänka mig att det inte är så kul. Och man vet inte riktigt varför man får det. Varför det inte finns någon sommardepression beror ju på ljuset som vi har under sommaren. Och det kan va därför som det kallas höstdepression då det blir mörkt och ganska tråkigt under den perioden.

Så passa på nu innan sommaren är slut och gå ut i solen eller åtminstone i ljuset så mycket vi kan. Jag tillbringar många timmar utomhus och försöker att inte gå in förrän jag verkligen måste. Jag startar min morgon i morgonrock och en koppkaffe vilken tid jag än går upp utomhus. Och där kan jag sitta och filosofera och planera min dag innan jag går in och klär på mig. Man ska börja dagen bra !

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *