Hemligheten med vett och etikett

Etikett handlar inte om hur du måste bete dig annars blir du utfryst, vilket kan leda till att folk inte vet vad de ska säga och göra.

Vett och etikett handlar mest om det demokratiska dvs var mot andra såsom du vill att de är mot dig. Förr i tiden fanns det utbildningar dvs någon kom hem till en rik familj som undervisade dem i vett och etikett så att de skulle föra sig korrekt i större sällskap. Om det nu fanns utbildning förr i ämnet så kan man heller inte se ner på någon som ej har fått utbildning. Det är som att en grupp läkare ska frysa ut en person som inte vet hur man opererar en njure. De själva har ju fått utbildning och inte födda med det så hur ska den som blir utfryst kunna veta vad som gäller?

Nu handlar det om sunt förnuft!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *